Loading icon

Dingen die u moet weten voordat u in Phuket aankomt

Als u een reis naar Phuket plant, zijn er een paar dingen die u moet weten voordat u aankomt. Deze omvatten het weer, insecten en meer.

Daarnaast dient u er ook voor te zorgen dat u alle benodigde reisdocumenten gereed heeft voordat u in Phuket aankomt. Dit is inclusief een geldig paspoort en reisverzekering.

1. Weer

Het weer in Phuket is meestal aangenaam, met weinig kans op regen en een lage luchtvochtigheid. Het is echter belangrijk om te weten wat u kunt verwachten als u aankomt.

De droogste tijd van het jaar is van eind december tot maart, wanneer de lucht over het algemeen helder is en de zee vlak met een lagere luchtvochtigheid. Het is ook een goede tijd om het eiland te bezoeken, aangezien resorts en hotels niet zo druk zijn en de prijzen betaalbaarder zijn.

Gedurende deze tijd is de zee meestal kalm, maar tijdens het moessonseizoen kan het ruig zijn en het is het beste om waarschuwingen of rode vlaggen op stranden in de gaten te houden. Het regenseizoen is van juni tot oktober en het is het beste om het eiland in deze periode niet te bezoeken.

In mei wordt het weer in Phuket nat en heet met de komst van de zuidwestmoesson. De temperaturen lopen op tot 250C-320C en er is 8 uur zon per dag, maar er is een grote kans op regen en de zee kan ruig zijn, dus zwemmen wordt niet aanbevolen.

Als je van plan bent om Phuket tijdens het regenseizoen te bezoeken, neem dan waterdichte schoenen en een hoed mee om je tegen de elementen te beschermen. Breng ook wat muggenspray en een zonnebrandcrème met een hoge SPF-waarde mee.

Het weer in Phuket verandert het hele jaar door zo weinig dat het niet helemaal nuttig is om over warme en koude seizoenen te praten. Houd er echter rekening mee dat de waargenomen luchtvochtigheid het hele jaar door relatief stabiel is.

Toeristen boeken een hotel in Thailand meestal van tevoren online, vergelijken prijzen, beoordelingen en recensies. In Phuket boekt u bijvoorbeeld Novotel Phuket Phokeethra al vanaf 56 euro per nacht.

2. Insecten

Er zijn veel dingen waar u rekening mee moet houden voordat u Phuket bezoekt, en een daarvan is wat voor soort insecten u kunt tegenkomen. Hoewel het tropische klimaat in veel opzichten een zegen kan zijn, heeft het ook zijn eigen ongedierte.

Er zijn bijvoorbeeld muggen in Phuket die knokkelkoorts kunnen overbrengen. Ze vormen ook een risico op het krijgen van malaria, dus zorg ervoor dat u wat insectenwerend middel meeneemt als u van plan bent veel tijd in de buitenlucht door te brengen.

Als je niet oppast, kun je ook gebeten worden door een kortschildkever, die paederus dermatitis kan veroorzaken. Deze uitslag kan jeuken en ongemakkelijk zijn, en u moet een arts raadplegen als deze aanhoudt.

Een andere veelvoorkomende bug waar mensen in Thailand door gestoken worden, is de schorpioen. Er zijn 18 verschillende soorten van deze nachtelijke roofdieren, en ze kunnen erg gierig zijn als je erop stapt.

Maar als je heel veel geluk hebt, word je misschien niet eens gestoken. Ze zijn niet zo snel of agressief als andere soorten stekende insecten, dus het komt zelden voor dat je een allergische reactie krijgt en naar het ziekenhuis moet.

Andere insecten waar je op moet letten zijn mieren, die erg vervelend kunnen zijn als je op zoek bent naar voedsel. Je kunt in elke supermarkt mierensprays kopen, of je kunt een zelfgemaakte oplossing gebruiken.

3. Muggen

Muggen zijn een van de meest voorkomende problemen waarmee mensen die naar Thailand reizen worden geconfronteerd. Hoewel ze er misschien niet angstaanjagend of bedreigend uitzien, zijn deze bloedzuigende wezens verantwoordelijk voor de verspreiding van mogelijk levensbedreigende door muggen overgedragen ziekten zoals malaria en knokkelkoorts.

Gelukkig kunnen de meeste reizigers vrijwel ongehinderd genieten van een vakantie in Phuket. Het is echter belangrijk om op de hoogte te zijn van de risico's.

Om jezelf te beschermen tegen muggen is het aan te raden om insectenwerend middel te spuiten of te verbranden voordat je je kamer verlaat. Overweeg ook om voor een ventilator te gaan zitten. Zo voorkom je dat muggen tegen de luchtstroom in vliegen en je zo bijten.

Andere voorzorgsmaatregelen zijn onder meer het niet dragen van parfum of aftershave en het bedekken van je blote huid. Een lange broek is ook handig, omdat deze het moeilijker maakt voor vervelende wezens om je te bijten.

Het is ook aan te raden om lichtgekleurde kleding te dragen die voor deze kleine blighters minder aantrekkelijk kan zijn. Dit geldt met name voor buitenlocaties, zoals restaurants of bars die vaak waterpartijen en zachte verlichting hebben.

Evenzo is het belangrijk om jezelf niet te krabben als je gebeten bent, omdat dit kan leiden tot littekens en andere infecties. Een eenvoudige ontstekingsremmende zalf of crème kan helpen om de jeuk en zwelling veroorzaakt door een beet te verlichten.

Als je toch ziek wordt terwijl je in Phuket bent, zorg er dan voor dat je zo snel mogelijk medische hulp krijgt. De ernstigste ziekten die door muggen kunnen worden overgedragen, zijn knokkelkoorts, Japanse encefalitis en lymfatische filariasis. Er is geen vaccin tegen deze ziekten, dus preventie door het vermijden van muggenbeten is essentieel.

4. Temperatuur

Phuket heeft een tropisch klimaat met een regenseizoen van mei tot oktober en een droog seizoen van december tot maart. De gemiddelde temperatuur in Phuket is het hele jaar door aangenaam warm, maar de luchtvochtigheid kan hoog zijn, dus kleed je naar het weer.

Tijdens het hoogtepunt van de moesson kan er veel regen vallen, dus wees extra voorzichtig tijdens deze maanden. Desondanks blijft Phuket een ideale strandvakantiebestemming met aangename temperaturen en perfecte omstandigheden om te zwemmen.

De gemiddelde dagelijkse maximumtemperatuur in Phuket is 34 graden. De gemiddelde temperatuur op zee is 28,5°C, waardoor het een veilige plek is om te zwemmen.

Als u de drukte wilt vermijden, moet u Phuket in november en april bezoeken, wanneer het weer het beste is voor strandactiviteiten zoals zwemmen en varen. Deze maanden zijn echter ook de drukste en kunnen erg druk zijn, dus u kunt overwegen een bezoek te brengen op andere tijden van het jaar als u de voorkeur geeft aan een rustigere vakantie.

Als je aankomt in Phuket, neem dan zeker je paspoort en andere essentiële documenten mee. Als u deze bij de hand heeft, kunt u eenvoudig door Thailand reizen en zonder problemen het eiland verlaten.

Het is ook een goed idee om uw paspoort en andere documenten in een kluis in uw hotel te bewaren. Op deze manier raak je je waardevolle spullen niet kwijt en kun je ze gemakkelijk terugkrijgen als ze worden gestolen.

Het is ook belangrijk om de beachflags te kennen, want rood betekent niet zwemmen en geel betekent voorzichtig zijn. Deze worden meestal op drukke stranden geplaatst en helpen u ongelukken te voorkomen.

5. Oplichterij

Het levendige Thaise eiland Phuket is een populaire bestemming voor vakantiegangers van over de hele wereld. Maar, zoals in veel toeristische bestemmingen, zijn er enkele vormen van oplichting en afzetterij waarvan u op de hoogte moet zijn.

Een van de meest voorkomende Phuket-zwendel is zwart geld. Deze oplichters overtuigen hun slachtoffers ervan dat een grote voorraad Amerikaanse dollars uit de omloop is genomen, is gemarkeerd met een zwarte kleurstof en kan worden "gewassen" voor opnieuw gebruik.

Om deze zwendel te voorkomen, moeten reizigers ervoor zorgen dat ze een negatieve PCR-test ondergaan voordat ze op het eiland aankomen en dat ze een geldig paspoort en een bewijs van hun visum hebben. Ze moeten ook een terugbetaalbare verzekeringspolis hebben voor hun reisplannen.

Een andere belangrijke reistip voor Phuket is om te onderhandelen over de prijs van uw reis in een taxi of tuk-tuk. Onderhandel altijd over een redelijke prijs en verwacht 10-40% minder te betalen dan de oorspronkelijke vraagprijs.

Het is ook erg belangrijk op te merken dat tuk-tuk-chauffeurs u niet meer mogen vragen dan wat ze in hun oorspronkelijke contract zijn overeengekomen, dus zorg ervoor dat u van tevoren over de prijs onderhandelt.

Evenzo is het een goed idee om te onderhandelen over de prijs van uw vervoer wanneer u een toeristisch strand of toeristische attractie wilt bezoeken. In sommige gevallen kan er een toeslag in rekening worden gebracht voor een lange afstandsrit.

Er zijn veel andere vormen van oplichting en oplichterij waarvan bezoekers op de hoogte moeten zijn wanneer ze in Phuket reizen, maar dit zijn de meest voorkomende. Door de bovenstaande tips te volgen, zou u een plezierige en zorgeloze vakantie in Phuket moeten kunnen hebben. Onthoud echter dat de meeste Thais oprecht en eerlijk zijn en hun best zullen doen om u te helpen wanneer u het nodig heeft!