Loading icon

Hua Hin-oriëntatiepunten

De geschiedenis van de stad is over het algemeen niet rijk aan evenementen, dus hier vindt u geen grote musea of monumenten. Er zijn echter enkele bezienswaardigheden die uw aandacht kunnen trekken. Een daarvan is het treinstation van de stad, dat werd gesticht tijdens het bewind van koning Rama VI.

De lokale bevolking is er trots op dat dit station een van de mooiste van heel Thailand is.
Het Folk Crafts Centre bevindt zich aan de Naepkhehat-straat. Het is gevestigd in een gebouw dat ongeveer 80 jaar geleden in de typische stijl van de streek is gebouwd. In het centrum bevindt zich een verzameling werken van hedendaagse Thaise meesters; hier zie je ook een collectie antieke meubelen en schilderijen die vertellen over het verleden van de stad.


Veel toeristen boeken een hotel in Thailand liever vooraf online.
Zo kunt u een geweldige deal krijgen en prijzen en beoordelingen vergelijken. In Hua Hin beginnen de tarieven bijvoorbeeld bij 8 euro per nacht, is Hilton Hua Hin Resort & Spa te huur vanaf 76 euro per nacht.

Het Klai Kangwon-paleis werd in 1926 gebouwd in opdracht van koning Rama VII en was een zomerresidentie.
Het paleis bestaat uit drie gebouwen in Spaanse koloniale stijl met uitzicht op zee. Het paleis is dagelijks te bezoeken van 9.00 tot 16.00 uur. De Khao Takiap-heuvel ligt op 4 km van Hua Hin en is te bereiken met de lokale minibus. Een pad leidt naar de top van de heuvel waar een kleine tempel staat. Er is een strand in de buurt, waar bezoekers kunnen verblijven in pittoreske bungalows.


De Sea Pine Garden is eigendom van de Thaise strijdkrachten maar is open voor het publiek. Het ligt op ongeveer 8 km van Hua Hin.
Degenen die van bijna volledige afzondering houden, zullen ongetwijfeld Hat Khao Tao leuk vinden, ongeveer 10 km van Hua Hin. Hier vindt u enkele bungalows grenzend aan het vissersdorp. De Namtok Pa La-u waterval ligt op 63 km van de stad Hua Hin, je kunt er met de bus komen.


Dit natuurwonder ligt verscholen midden in een groenblijvend bos,
waar in de ochtend vooral veel kleurrijke lokale vlinders en tropische vogels te zien zijn. De waterval wordt gevormd door 11 rotsachtige afzettingen, die kunnen worden beklommen langs een pad dat parallel aan de stroom loopt.